Doğru ve mütevazı bir Google Reklamı (Ads) oluşturmak için ne kadar emek harcandığını hafife almak kolaydır. Google reklamları, ilk sayfanın en üst noktasını yakalamak ve buradan dönüşüm sağlamak için hassas bir şekilde tasarlanmıştır.
Başarılı bir Google reklamı oluşturmak çok vakit alır. Reklamınızın anahtar kelime açısından zengin olmakla okunabilirlik arasında bir denge kurması gerekir. İyi bir strateji için plan yapmalı ve açılış sayfaları oluşturmalısınız. Ve bir teklif stratejisi oluşturmanız gerekir. Böylece reklamlarınız başlangıçta ön sayfanın en üstüne çıkma şansına sahip olur.
Bu, dikkat edilmesi gereken pek çok faktörden biri. Hedefi tamamlamak için herkesin birkaç Google Ads ipucuna güvenmesi mantıklı olacaktır.
Bu geniş gereksinim kombinasyonunun yanı sıra, COVID sonrası koşullar arama alışkanlıklarının değişmesine neden oluyor. Bu, Google Reklamcılığını 2021 için herhangi bir kesinlik derecesiyle planlamayı zorlaştırıyor. Google Reklam stratejiniz için en iyi ve en kötü uygulamaları içeren Google Ads İpuçları İncelemesini derledik.
Reklamlarınızı Doğal Dilde Arama için Optimize Etme
Günlük dilde arama terimlerini ifade etmeyi içeren arama giderek daha popüler hale geliyor. Ve Google Ads reklamlarınız bu durumu yansıtmayı hedeflemelidir.
Doğal dilde aramanın artış göstermesinde kısmen sesli aramanın payı var. Artık genel arama trafiğinin daha büyük bir kısmını oluşturduğu gerçeğini kabullenmek gerekir. Doğal dilde arama, ”Google BERT” sayesinde kullanıcı niyetini daha iyi ayrıştırır.
Doğal dil arama stilini kullanan kişiler genellikle dönüşmeye daha hazırdır. Uzun kuyruklu anahtar kelimeler – tipik olarak doğal dilde yazılır. Daha düşük bir arama hacmine sahiptir, fakat normal anahtar kelimelere göre üç kata kadar daha sık dönüşürler.
Google, doğal dilde yazılmış reklama, anahtar kelime düzensizliklerine göre daha öncelik veriyor. Onun için genişletilmiş metin reklam politikası değil. Yapabileceğiniz en iyi şey, sıralı eşleme için yüksek potansiyel anahtar kelimeleri doğal dil ile birleştirmektir.
2021’de anlamsal arama için sağlam büyüme tahmini göz önüne alındığında, doğal dil dalgası yükselmeye devam edecek. Google Reklamlarınızı doğal dil için düzenlemenin bundan daha iyi bir zamanı olmamıştı.
Otomatik Teklif Vermeyi Anlamak
Google Ads’de ilk sırayı elde etmek için uygun bir teklif stratejisine ihtiyacınız var. Stratejiniz biraz otomasyon içeriyorsa, bu sayede kendinizi en iyi konuma getirebilirsiniz.
Bir Google Ads teklif kampanyasını manuel olarak yönetmek çok büyük bir görevdir ve sabır gerektirir. Bir reklam uzmanı, reklamlarınızı günlük olarak sürekli olarak değerlendirmeli. Ve kelime öbeklerini ve anahtar kelimeleri buna göre ayarlamalıdır. Bu kolayca verilerin yanlış yorumlanmasına, hata yapılmasına ve kaçırılan fırsatlara neden olabilir.
Kampanyaları manuel olarak yönetmenin avantajları da var. Kampanyanızın uygun maliyetli olmasını sağlamanıza yardımcı olabilir. Bu Google Ads dünyasında yeni olan şirketler için daha uygundur. Uygun harcama ile otomatik teklif verme, günlük bütçe ne olursa olsun size iyi konumlandırılmış reklamın en iyi çekimini sağlar. Google, Adwords’ten yönetebileceğiniz, teklifte kullanmanız için çeşitli strateji sunar.
2021 tahminleri, sektör vektörleri arasında toplam reklam harcamasında sürekli bir artış eğilimi olacağını öngörüyor. Bu artan reklam harcamalarının, teklif vermede daha fazla rekabete yol açması muhtemeldir. Bu yüzden Ads’le ilgilenenler, optimize ve otomatik teklif süreci olmadan başaramazlar.
Reklamlarınızı Masaüstü ve Mobil için Ayarlama
Günümüzde tüm web aramalarının %70’nin mobil cihazlarda gerçekleşir. Bu göz önüne alındığında mobil ve masaüstü cihazlar için bir Google Ads stratejisine sahip olmak çok önemlidir.
Reklamınızın masaüstü ve mobil cihazlarda nasıl göründüğüne ilişkin yüzeysel değişiklikler olabilir. Bunun yanı sıra, kullanıcı davranışı da cihaz türüne göre değişecektir. Hem masaüstü hem de mobil kullanıcılar sizin için çok değerli olabilir. Örneğin, masaüstünün dönüşüm değeri, mobil dönüşümlerden yaklaşık % 55 daha yüksektir. Ancak toplam reklam tıklamalarının yarısından fazlası mobil cihazlardan gelmektedir.
Bu bakışı anahtar kelime araştırmanıza da dahil edebilirsiniz. Böylece belirli anahtar kelimelerin ne kadar zayıf olduğunu anlayabilirsiniz.
Kullanıcıların mobil cihazlarında arama eğiliminde olduğu anahtar kelimeleri bulmalısınız. Bu reklamlar için daha kısa uzantı kopyası kullanmayı düşünün.
Bir masaüstü reklam oluştururken, yararlanabileceğiniz yaklaşık dört cümle kadar alana sahip olacaksınız. İlk cümlede hızlı bir girişle başlayabilir. İkinci cümlede satış tekliflerinizi ifade edebilirsiniz. Ve sonraki kalan alanda ayrıntılara girebilirsiniz. Mobil reklamların, masaüstü bilgisayarlardaki reklamlara göre kesilme olasılığı daha yüksek. Mobil reklam uzantısı kopyanızın satış teklifleriniz ve diğer önemli bilgilerle başladığından mutlaka emin olun.
IF ayarlarını kullanarak reklamları bir kullanıcının bağlamına ve cihazına göre ayarlayabilirsiniz. IF işlevleri, potansiyel müşterinizin cihazına, kim olduklarına ve ne zaman kullandıklarına bağlı reklamını otomatik ayarlar.
IF işlevlerini, bir mobil kullanıcıya eve gidip gelirken gösterildiğinde CTA’nızı “Şimdi Sipariş Verin” veya “Bizi Arayın” şeklinde ayarlayabilirsiniz. Reklam, mesai saatleri içinde öğleden sonra bir olası müşteriye masaüstünde sunulursa, örneğin “Buradan Abone Olun” şeklinde CTA’nızı yeniden ayarlanabilir.
Reklamlarınızı hem masaüstü hem de mobil cihazlarda en iyi şekilde çalışacak şekilde ayarlamak söz konusu olduğunda düşünülmesi gereken çok fazla detay var. Ancak potansiyel ödüller önemli. Google Ads ipuçları arasında yerel-mobil optimizasyon en önemlilerinden biridir.
Reklamlarınız için Negatif Anahtar Kelimeler Kullanmak
Doğal dil, teklif yaklaşımı, ifade ve cihaz uzmanlığı gerçekten iyi bir Google Reklamı için ihtiyacımız olanın bir çoğuna sahibiz. Artık, reklamımızı kimlerin görebileceğine ilişkin sınırlarımızı belirlememiz gerekiyor.
Negatif anahtar kelimelerin devreye girdiği yer burasıdır. Google Ads panelinde, reklamınızı negatif eşleme olarak ayarladığınız hiçbir arama terimi için göstermez. Negatif anahtar kelimeler, kitlenizi özelleştirmeye, bütçenizden tasarrufa yardımcı olur.
Reklamı “google ads uzmanı” kelimesine dayandırırsanız, “facebook ads uzmanı” arayan kişileri bulmasını istemezsiniz. Bu ikinci terimi arayan kişilerin dönüşüm sağlama olasılığı çok daha zayıftır.
Google Ads kampanyasında kullanılabilir bir çok genel negatif anahtar kelime vardır. Hizmetinizle alakalı anahtar kelimenizle birlikte kullanıldığında bazı kelimeler anlamsızdır. Örneğin; “ücretsiz”, “örnekler”, “anlamı” ve “hakkında” gibi anahtar kelimelerin dönüşümle sonuçlanma olasılığı düşüktür. Negatif anahtar kelimeler, reklamınızın niteliğine ve amaçlarına bağlı olarak da değişir.
Profesyonellere yönelik bir çevrimiçi işletme yönetimi kursu için bir reklam oluşturduğunuzu varsayalım. Negatif kelimelere, “üniversite işletme yönetimi kursu” ve “kampüs içi” terimleri ekleyebilirsiniz. Çünkü bunlar muhtemelen profesyonellerden çok üniversite öğrencilerinin ilgisini çekecektir. Dönüşümle sonuçlanan aramaları çekmeleri pek olası değildir.
Reklam Stratejisi Sonuçlarınızı Ölçme
Sonuçları ölçemezseniz, her zaman Google Reklam kampanyanız değersizdir. İyileştirmeler yapmak için neyin işe yaradığını bilmeniz gerekir.
Google Reklam performansını izlemek için, reklamlarınızı bir analiz motoruna bağlayın ve bir izleme planı oluşturun . Takip planınız, Google Ads verilerinizden yararlanmanıza imkan verir. Bu bilgileri daha büyük veri stratejinize entegre etmenize olanak tanır. Tüm ilgili paydaşlar arasında paylaşılacak bir Google e-tablo veya başka bir belge oluşturabilirsiniz.
Bu, yalnızca pazarlama ekibiniz arasında veri farkındalığını senkronize etmenin güzel yolu. Aynı zamanda tüm ürün bölümünüzde de senkronize etmenin harika bir yolu denilebilir. Akışlarınızı izleme platformunuz için, senkronize etmede kullanabileceğiniz veri platformları var.
Açılış Sayfası Oluşturma
Google Ads ipuçları sadece reklamların kendisini kapsamamalıdır. Ayrıca açılış sayfalarını da ele almaları gerekir.
Potansiyel müşterilerin tıklayarak kötü bir açılış sayfasına ulaşması sizin açınızdan iyi değildir. Kullanıcıların çoğunluğu ( kesin olarak % 75 ), bir işletmenin güvenilirliğini web sitelerinin nasıl göründüğüne göre değerlendirir.
İyi hazırlanmış bir açılış sayfası, Google Reklamınızın çok önemli bir bileşenidir. Açılış sayfanız, reklamınızla aynı anahtar kelimeyi ve CTA’yı kullanmalı ve benzer bir duygusal tepki yaratmalıdır.
Açılış sayfanızı oluştururken kullanabileceğiniz birden fazla tasarım vardır. Açılış sayfası başına bir teklif veya ürün ve bir CTA (Harekete geçirici mesaj) idealdir. Aksi takdirde, potansiyel müşterinizi yanıltma ve hemen çıkma oranınızı artırma riski vardır.
Önceki yıllardan elde edilen veriler, düzgün optimize edilmiş açılış sayfalarının daha fazla dönüşüm ve başarılı bir iş sağladığını gösteriyor. Ayrıca, Google Ads, en başarılı açılış sayfalarının mobil cihazlar için optimize edilmiş olduğunu da öne sürüyor.
Google Ads İpucunun Değeri
Google arama sonuçlarına ve bir çok dönüşüme yönelik bir reklam yapmak, küçümsenecek bir başarı değildir. Dil hedefleme, teklif yaklaşımı, anahtar kelime seçimi stratejisi büyük fark yaratabilir. Hepsi bir çantaya konduktan sonra, şunlara dikkat etmeniz gerekiyor;
- anlaşmayı mühürleyebilecek bir açılış sayfasına,
- sağlam bir veri toplama yöntemine ve
- temel reklamınızı iyileştirmek için düzgün bakış açısına ihtiyacınız var.
Sizi, Adwords ile bulan müşteriler, organik de dahil başka yollarla bulanlara göre satın alma olasılığı %50 daha yüksek. Güçlü bir Google Reklam stratejisi, bu en iyi uygulamaları doğru şekilde gerçekleştirmek için harcanan zamana ve çabaya değer.
Bizi Facebook, İnstagram, Linkedin ve Twitter Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilir, En Güncel İçerikleri Yakından Takip Edebilirsiniz.
Sizde düşüncelerinizi yorum yaparak ekleyebilir, veya aklınıza takılan tüm soruları bize iletebilirsiniz. Üstelik yorum yapan kullanıcılar arasından gerçekleştireceğimiz çekilişlerle ücretsiz web sitesi sahibi olabilirsiniz.